FashCom neemt webshop CheckYourBag.nl over

Fashion e-tailer FashCom neemt per direct de webshop CheckYourBag.nl en dagdealsite TassenOutlet.com over.

Fashion e-tailer FashCom neemt per direct de webshop CheckYourBag.nl en dagdealsite TassenOutlet.com over van Remko Hagedoorn, ondernemer en eigenaar van o.a. Recap Footwear. De acquisitie moet ervoor zorgen dat FashCom een top 5-positie gaat innemen als het gaat om online tassenverkoop. Het bedrijf was door de overname van TheBagStore.nl eerder dit jaar al actief geworden in deze branche.

Naast tassen richt FashCom zich met de zelf opgerichte webshops Boxers.nl, Sokken.nl en Zwembroeken.nl ook op andere productgroepen binnen de kledingmarkt. Stijn Kruijssen, medeoprichter van FashCom, ziet groei als voorwaarde om een rol te spelen in het snel veranderende e-commercelandschap. “Onze eigen shops groeien allemaal nog steeds meer dan 50% op jaarbasis, maar een overname als deze zorgt ervoor dat we nog sneller tot een behoorlijk volume zullen komen.” De overgenomen webshop past goed binnen de strategie van het bedrijf. “CheckYourBag.nl heeft een mooi merkenpakket en een -voor internetbegrippen- lange historie. Daarom zijn we blij dat we deze shop toe kunnen voegen aan ons portfolio.”

FashCom verwacht dat ook in 2015 één of meerdere shops worden toegevoegd aan het portfolio, waarbij zowel eigen lanceringen, buitenlandse expansie en nieuwe overnames tot de mogelijkheden behoren.

Over FashCom:
FashCom werd in 2011 opgericht als afsplitsing van affiliate publisher Four People. Het bedrijf richt zich op de online fashionindustrie. Dit gebeurt met eigen webshops als Boxers.nl en Sokken.nl en met affiliate portals, waaronder Jurkjes.nl en Schoenen.nl. FashCom heeft een kantoor in Amsterdam en een kantoor/magazijn in Nijverdal.

Over CheckYourBag.nl:
De webshop CheckYourBag.nl is begin 2008 opgericht als online pure player in tassen. De shop fungeert als multibrand webshop en heeft samenwerkingen met populaire tassenmerken als Eastpak, Herschel en Cowboysbag. In 2011 werd gestart met TassenOutlet.com als outletkanaal.