Fashcom neemt webshops ShopWorks over

NIJVERDAL – Fashion e-tailer fashcom neemt per direct de webshops boxershorts.nl en thebagstore.nl over van e-commercebureau ShopWorks. Het is de eerste overname door fashcom, waarmee het totaal aantal webshops op vijf komt.

De e-tailer was al actief met drie gespecialiseerde shops: boxers.nl, sokken.nl en zwembroeken.nl. De overname van boxershorts.nl versterkt de positie van fashcom binnen de markt voor heren ondermode, terwijl met thebagstore.nl direct een mooie entree gemaakt wordt in een andere interessante fashion niche. “ShopWorks heeft bij de webshops de nadruk gelegd op een uitstekende service. Daarom passen de shops perfect binnen onze filosofie, waar service en kwaliteit centraal staan.” aldus Stijn Kruijssen, mede-oprichter van fashcom.

Met de overname komt een einde aan de retailactiviteiten van ShopWorks. Björn Simmelink, financieel directeur van de NetWerk Groep (holding waar ShopWorks onder valt), geeft aan dat de overname op het juiste moment komt: “We zijn een aantal jaar geleden met de shops begonnen om in den lijve te ondervinden hoe het ontwikkelen en exploiteren van webshops werkt,” zo zegt Simmelink: “Nu de shops groeien naar een behoorlijke omzet, is het tijd om deze verder te laten groeien bij een partij met e-commerce als core business. De kennis die we hebben opgedaan met het runnen van de webshops is zeer nuttig geweest voor onze andere werkmaatschappijen.”

Fashcom verwacht dat de komende jaren meer shops worden toegevoegd aan het portfolio, waarbij zowel eigen lanceringen als overnames tot de mogelijkheden behoren. Het bedrijf investeerde de afgelopen jaren al in generieke domeinnamen als schoenen.nl, cadeaus.nl en spijkerbroeken.nl.

Over fashcom
Fashcom werd in 2011 opgericht als afsplitsing van affiliate publisher Four People. Het bedrijf richt zich op de online fashion industrie. Dit gebeurt zowel met eigen webshops als boxers.nl en sokken.nl en affiliate portals, waarvan jurkjes.nl de belangrijkste is. Fashcom heeft kantoren in Amsterdam en Nijverdal.

Over NetWerk Groep
NetWerk Groep bestaat uit zes gevestigde werkmaatschappijen met twee verschillende pijlers: het online speelveld en de zorgmarkt: Cure4, Diago, eFocus, Medicore, Nines en ShopWorks. Kenmerkend voor al deze organisaties is dat zij een dienstverlenend karakter hebben. Er werken ruim 300 medewerkers bij de NetWerk Groep in 3 locaties: Amsterdam, Utrecht en Amersfoort.